Mondhygiëne

Elektrische tandenborstel en interdentale borsteltjes vindt u in elke apotheek of elektrozaak. Op de website www.tandartsplein.be en www.gebitshop.be kunt u deze interdentale borsteltjes en elektrische tandenborstels ook vinden. 

Voor een elektrische tandenborstel let u er steeds op dat het een rond borstelkopje heeft (precision clean of sensi-ultrathin).

Voor de body van de borstel opteert u voor de beste prijs-kwaliteit verhouding voor een professional care PRO of tussen nr 700-3000 (vindt u op de doos)

 indien u die te duur vindt kunt u opteren voor de Vitality

Voor de interdentale borsteltjes adviseren we Tepe omwille van de goede kwaliteit. De kleurvolgorde van de tepe is van extreem dun naar extreem dik:

 
Deze zijn voor de meeste patienten die parodontitis hebben (gehad) te dun om goed mee te reinigen
roze
oranje
rood
blauw
 
Vanaf deze dikte tot en met zwart zijn de meest gebruikte diktes voor patienten die parodontitis hebben (gehad)
geel
groen
paars
grijs 
zwart: deze borsteltjes zijn erg handig voor plaatsen waar geen directe buurtand staat of waar de opening erg groot is (dit borsteltje gaat ook erg lang mee omdat het zo stevig is)

Tepe is niet zo makkelijk te vinden maar uw apotheek kan het wel gewoon voor u bestellen.

De apotheek op de markt in Haacht heeft ze meestal op voorraad

u kunt deze ook zelf bestellen op www.tandartsplein.be (interdentaal ragers- tepe- kleur kiezen)

U dient steeds het dikst mogelijke borsteltjes te gebruiken . De functie van de borsteltjes is tweevoudig

1/ tandplak verwijderen en dat gaat nu eenmaal beter als het "stroeft" tussen de interdentale ruimte

2/ het tandvlees zoveel mogelijk tegen het bot teo drukken zodat het tandvleeszakje(pocket) zo klein mogelijk wordt en er zich dus minder/geen anaerobe bacterieen kunnen ophouden.

Het uitvoeren van de mondhygiëne op een uiterst zorgvuldige manier is erg belangrijk om een goede gezondheid te bekomen en nadien te behouden.

 

U wordt ook steeds gevraagd bij ons om uw elektrische tandenborstel mee te brengen. Een live poetsinstructie is een erg krachtig hulpmiddel om de rest van uw leven met de juiste techniek te poetsen. Op die manier kan u heel veel problemen voorkomen.

 

 
 
 
 
Praktijk voor Parodontologie en Implantologie te Haacht - behandeling parodontitis, implantaten, parodontale plastische chirurgie